טעינת סוללה למחשב נייד
דמיינו מצב שבו אתם מנסים להטעין את הסוללה אך אין חיווי על טעינה. אם כן היכן הבעיה, האם היא בסוללה? במטען? או שמא במערכת הPCB שאינה מתריעה על טעינה תקינה.
בשלב הראשון מומלץ, כמו בטלפון סלולארי, לשלוף את הסוללה ולחבר אותה מחדש- פעולה זו בד"כ נותנת רענון למעגל החשמלי של הPCB ,המערכת חוזרת לעבוד והטעינה תקינה.
אם בכל זאת, לאחר בדיקה, נתגלתה בעיה כל שהיא בסוללה המצריכה רכישה של אחת חדשה, כפי שהמלצנו רכשו סוללה מסוג ליתיום (Lithium ion היא הנפוצה והנרכשת ביותר). הסוללה שתרכשו תגיע לרוב טעונה למחצה.שימו לב!!! ניתן ואף מומלץ להשתמש בסוללה החדשה מבלי להטעין אותה קודם לכן על מנת לפרוק אותה מטעינה לגמרי ולאחר שהתרוקנה להטעינה מחדש מספר שעות עד לשימוש הבא. יש לחזור על פעולה זו מספר פעמים על מנת לקבל תוצאה מיטבית. בשלב מאוחר יותר יהיה ניתן לטעון את הסוללה טעינה שאינה מלאה, וגם לא יהיה צורך לרוקן אותה לגמרי מטעינה. הטעינות הראשונות הן החשובות בהשלמת פעולות טעינה מלאה ופריקה מלאה.
לאחר שקנינו סוללה חדשה כיצד נדע אם היא חדשה או אפילו מספיק חדשה ושלא מכרו לנו אחת ישנה שעמדה יותר מחצי שנה על המדף?
אז כמו שאמרנו הסוללה בד"כ מגיעה טעונה למחצה ( פחות או יותר) - במקרה זה נדע שהסוללה היא די חדשה, כלומר, יוצרה לפני מספר חודשים. אך אם הבחנתם כי הסוללה ריקה לחלוטין דעו שהיא ישנה ולכן הספיקה להתרוקן מעצמה. עם זאת, גם אם הסוללה שרכשתם פרוקה לגמרי אין זה מעיד בהכרח על חוסר תקינותה אלא על תאריך ייצור ישן יותר. בכל אופן עדיף לקבל סוללה שהיא טעונה באופן חלקי!
מאמר זה מוגש באדיבות
בום-פראייס שיווק סוללות ומטענים למחשבים ניידים .
לרכישה הסבר ושירות לקוחות חייגו 035257435